Я взяла 2 кг 700 г свинячих ніжок та 2 кг 300 г яловичини на кісточці. На таку кількість води та м'яса потрібно 2 ст. л. солі, 3 лаврові листи, 20-25 шт.

Скільки солі потрібно покласти в суп Тут арифметика проста: на кожен літр готової страви (тобто рахувати не чисту воду, а разом з інгредієнтами) – по половинці-одній цілій чайній ложці солоної спеції.

Спосіб приготування:

  1. М'ясо помити, викласти в каструлю, залити водою та поставити на середній вогонь.
  2. Довести до кипіння, зібрати піну та зробити невеликий вогонь.
  3. Додати сіль, перець, цибуля, морква, лавровий лист, часник, накрити кришкою і варити близько 2 годин.
  4. Шумівкою вийняти м'ясо, в окремий посуд процідити бульйон.