На літрову банку – води приблизно 500-600 мл, на півторку приблизно 1 літр, на 3-літрову приблизно 1,5-2 літри. Це залежить від розміру огірків та щільності укладання. Пройшло 15-20 хв., воду зливаю назад у каструлю, ставлю на вогонь і додаю цукор, сіль, з розрахунку на літр – 2 ст. л.5 Aug 2022

Додати сіль та цукор, з розрахунку по 2 столові ложки на 1 літр води. За кип'ятити маринад, у кожну банку додати 2 столові ложки 9% оцту.

На один літр води необхідно покласти 2 столові ложки солі без гірки та 1 столову ложку цукру теж без гірки.

на 2 кг огірків потрібно: 3 літри маринаду, який готується з розрахунку на 1 літр води, по 50 г солі та цукру, 8 г лимонної кислоти, перець горошком та запашний перець за смаком, часник по 3-4 зубчики на літрову банку, пряна зелень: листя вишні, чорної смородини, хрону, суцвіття кропу.