СОЛІННЯ В ЗЕРНІ Злийте зайву сироватку (має залишитися сироватки на 1-2 сантиметри над поверхнею) сиру). Розрахуйте потрібну кількість сухої солі – це 2% від зразкової ваги майбутньої головки. Додайте суху сіль прямо в сирне зерно і ретельно перемішайте 2-3 хвилини до розчинення.
Розсіл для сиру може бути: слабосолоним, зміст солі 3-5% для зберігання сиру терміном близько тижня, 16-18% – для тривалого зберігання сиру – Концентрація оптимальна, щоб не пересолити сир і в той же час запобігти появі небажаних мікроорганізмів.
1,7 г Сир – одне з основних джерел солі на обідньому столі В цілому зміст солі у всіх сортах сиру був досить високим, становлячи в середньому 1,7 г солі у 100 г сирупроте значно варіювалося як у межах різних сортів, так і одного сорту.