У розсолі рибку важливо витримувати щонайменше 7 діб. На сьомий день потрібно перевірити стан просолу. Якщо поверхня ляща м'якувата, тримайте рибу в сухому розсолі ще кілька діб. Після закінчення процедури засолювання рибку перед в'яленням слід замочити у холодній воді на пару годин.
Усього солити рибу у холодному місці 7 діб! Через 7 діб вийняти рибу, добре промити від солі в проточній, холодній воді і поставити вимочуватися на 1 добу, час від часу змінюючи воду. Посуд для вимочування має бути вільним!
Фахівці радять взяти тару та пересипати покладену рядами рибу у співвідношенні на 1 кг 100 – 200 грам солі. Після цього покласти гніт і чекати до 10-15 діб.