Газовий пароконвектомат споживає всього 0,7 кВт електроенергії за годину, На відміну від електричного аналога, витрата якого становить 37 кВт на годину.

Основна відмінність пароконвектомата від конвекційної печі – Універсальність. Його можна застосовувати практично у всіх випадках – для приготування будь-яких страв, виконання будь-яких завдань. З конвекційною піччю такий підхід не працює.

Для приготування їжі пароконвектомати використовують різні режими тепла та пари. Тому відбувається інший спосіб нагрівання та обробки продуктів. Великим перевагою пароконвектомату є економія часу приготування страв, висока швидкість, з якою їжа готується.

Пароконвектомати призначені для приготування гастрономічних страв у сфері громадського харчування (ресторанах, кафе, їдалень), а конвекційна піч – для випікання хлібобулочних виробів.