У пароварці (або мультиварці) можна одночасно стерилізувати і банки, і кришки. Для цього потрібно заздалегідь ретельно вимити їх та помістити у пристрій, налити воду. У режимі варіння (або "На пару") встановлюємо час на 15-20 хвилин.Jun 29, 2022

Це досить зручний спосіб, оскільки дозволяє стерилізувати одночасно кришки (їх викладають внутрішньою стороною вгору) та банки. Духовку розігрівають до 50 ° С, через десять хвилин температуру збільшують до 100 ° С. Час стерилізації – п'ятнадцять хвилин.

Як стерилізувати банки в духовці У духовку можна класти закручуються кришки. Не стерилізуйте кришки з гумкамиоскільки останні можуть розплавитися. Їх потрібно прокип'ятити у воді 10-15 хвилин.

У каструлю (краще з широким дном) наливаємо воду і ставимо в неї добре помиті банки шийкою вниз. Шар води при цьому має бути приблизно на 2-3 пальці. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння та тримаємо на середньому нагріванні. Для дрібних банок до 0,5 л – 7-8 хвилин, 0,75-2 л – 15 хвилин, 3 л – 20 хвилин.