1 столова ложка вміщує приблизно 16 р. манної крупи. Ложки повинні бути з невеликою гіркою. Якщо столова ложка буде без гірки, то там вийде близько 10г.
Перш ніж відміряти кількість грамів за допомогою ложки, врахуйте, що сипучі продукти потрібно відміряти без "гірки".Скільки грам у чайній ложці:
- Борошна – 10.
- Цукру – 10.
- Манки – 15.
- Солі-10.
- Сметани або майонезу – 10.
- Пасти томатної – 12.
- Олії (соняшникова, оливкова) – 5.
- Оцет – 7.
Оптимальні пропорції для варіння манки – 3 ст. ложки крупи на 600 мл води чи молока, чи 6 ложок манки на 1 літр рідини. Кашу можна робити густою або рідкою. Щоб манка не пригоріла, перед вливанням молока каструлю потрібно сполоснути холодною водою.