В середньому на особу розраховується по 250-300 р. страви (включаючи гарнір). Гості будуть особливо задоволені, якщо зможуть на свій вибір взяти один із кількох варіантів, наприклад: м'ясо, курку чи рибу. Зазвичай організаторам пропонують на вибір кілька різних страв, що мають однакову вартість.

Стандартний банкет на 2-4 години передбачає норму 400-600 г їжі на одного гостя. Святковий бенкет від 4 до 6 годин (600-1200 г їжі на людину). Весільний банкет, банкет на ювілеї або випускному зазвичай триває понад 6 годин, тому кількість їжі на людину планують понад 1200 р.

Оптимальний варіант – дотримуватися класичного формату банкету і додати 3-4 страви, які наголошують на ідею свята. 5. Від сезону. Наприклад, влітку меню повинно бути легким, переважають овочі та фрукти.

Салатів має бути у сумі близько 150 г на людини. Після холодних закусок подаються гарячі страви: відбивні, котлети, печена риба, шашлики, стейки, жульєни, м'ясні рулети та інші делікатеси. Цю їжу готують із розрахунку 200 г на одного гостя. Крім їжі, на весіллі присутні алкогольні та безалкогольні напої.