Для здобного тесту діапазон такий: 2-3 г сухих дріжджів на 100 г борошна; 6-10 г свіжих дріжджів на 100 г муки.Apr 14, 2021
для нездобного дріжджового тіста: на 1 кг борошна — 30 — 50 г живих дріжджів для хлібопічки беріть майже вдвічі менше свіжих дріжджів для здобного дріжджового тіста: на 1 кг борошна — 60 — 100 г живих дріжджів
в тісто з 1 склянки борошна, 0.5 склянки води та 0.5 столової ложки цукру потрібно покласти 3 грами сухих дріжджів.
Найкраще вважати кількість дріжджів щодо кількості борошна та залежно від виду тіста. Для простого тіста (не здобного, де мало цукру та трохи жирів), необхідно 3-5% дріжджів, тобто: На 1 кг борошна – 30-50 г свіжих пресованих дріжджів.