Щоб здоров'я кишечника та всього організму було в нормі, слід з'їдати 25-30 грам харчових волокон на день. Точна кількість залежить від віку, ваги та фізичної активності. Усередненою нормою є 28 грам клітковини на день. Це норма і для чоловіків, і для жінок середнього віку.Aug 14, 2020
Так у одну чайну ложку міститься близько 3 грамів клітковини. Їдальня вміщує більше, до 12 грамів. Отже, якщо потрібна певна вага, його легко можна відміряти за допомогою ложки.
Клітковина – це різновид харчових волокон, без яких неможливе здорове травлення. Вона очищає організм від шлаків і токсинів, покращує перистальтику кишечника, є харчуванням для корисної мікрофлори, що мешкає в ньому, знижує рівень цукру в крові, надовго втамовує голод і допомагає налагодити метаболізм.
1-2 їдалень ложок в день буде достатньо. Фахівці в галузі здорового харчування рекомендують вживати в день до 30-40 грам клітковини.