Стандартне співвідношення дріжджів різних видів: свіжих дріжджів на сухі 3:1 (30 г свіжих = 10 г сухих) активних дріжджів на моментальні (інстантні): моментальних потрібно на 25% менше. Т.

Співвідношення сухих та свіжих дріжджів

  1. Пропорція для заміни сухих дріжджів на свіжі – 1:3 (10 г сухих дріжджів = 30 г свіжих дріжджів).
  2. Ще залишається додати більш точного розрахунку, що у 1 год. міститься 3,5 г сухих дріжджівтому 1 ч. л. сухих дріжджів = 10 г нових.
  3. Або дивіться співвідношення дріжджів за таблицею:

Юлія Висоцька завжди говорить про те, що зазвичай в 1-й пакетиці дріжджів– 8 грам.

Здобне тісто 1 літр рідких продуктів = до 200 г пресованих дріжджів.