Згідно з літературними даними, у нормі після закінчення технологічного процесу вміст таніну в чаї становить 8–15 %.25-Dec-2019
Як правило, зміст Таніна у зеленому чаї значно вище, ніж у чорних (майже вдвічі), бо у зеленому чаї танін знаходиться майже в неокисленому стані, у той час як у чорному байховому чаї до 40 50% Таніна окислено. Зазвичай у всіх чаях вищих сортів Таніна міститься більшеа нижчі сорти порівняно бідні їм.
Якщо не вдаватися точно в цифри, то кофеїну (теїну) у сухому листі чаю майже в 1,7-2 рази більше, ніж у зернах кава, але в звареному, звичайному кава його концентрація становить приблизно 300-580 мг/л. (крім "Експресо"), а в завареному чаї його близько 150-420 мг/л. (залежно від сорту чаю).
Чим довше триває процес ферментації, тим менше корисних катехінів у чаї (для порівняння: у зеленому – 70 мг на 100 мл завареного чаю, у білому – 42 мг, у улуні – 34 мг, у чорному чаї – 9 мг).