Гарантійний термін зберігання сочевиці становить від 6 до 10 місяців з дня виробітку.

За вмістом поживних речовин усі види сочевиці приблизно однакові, однак у зеленій сочевиці більше білка та кальцію, вона краще, ніж червона, зберігає оболонку, в якій багато клітковини. Червона сочевиця – рекордсмен за вмістом заліза та калію.

При варінні рідини має бути вдвічі більше, ніж бобів. Тобто на 1 склянку сочевиці потрібно взяти 2 склянки холодною води. Спочатку бобові варять на середньому вогні, а після закипання води – На повільному. Накривати каструлю кришкою потрібно.

Відмінності є і у складі: зеленої сочевиці більше калію, заліза, кальцію. Вона краща, ніж червона, Зберігає оболонку, в якій багато клітковини – харчових волокон. У зернах червоного кольору міститься бета-каротин. Вона перевершує зелену з концентрації вітаміну У.