Як зберігати мигдаль вдома? Оптимальні умови зберігання мигдалю – сухе приміщення з температурою до 5 °C. У шкаралупі зберігає свої властивості до 1 року, в очищеному вигляді – до 9 місяців. У замороженому вигляді мигдаль зберігається до 3 років.7 Sept 2021

важливо, щоб не гірчив, старий і прогірклий мигдаль принесе організму колосальну шкоду – небезпечні канцерогени.

Щоб горіх надовго зберігав свої корисні властивості, найкраще зберігати мигдаль у прохолодному місці, де ймовірність проникнення сонячних променів дорівнює нулю. Оптимально, якщо горіх перебуватиме у скляній тарі з надійною кришкою.

Летальна доза незрілого гіркого мигдалю складає 10 штук для дітей та 50 ядер для дорослих. Чому не можна їсти багато мигдалю? Крім неприємних симптомів передозування речовинами, що містяться в горіхах, існує великий ризик появи зайвої ваги під час переїдання смачних ядер.