З 1 кг сухих соєвих бобів вийде приблизно 10 л соєвого молока, з якого потім можна приготувати 1,5-1,6 кг твердого тофу.

При звичайному раціоні оптимальне кількість соєвих продуктів – 1-2 порції на тиждень. Якщо з'їсти занадто багато тофу, може виникнути бродіння та підвищене газоутворення у товстому кишечнику.

Тофу одержують шляхом згортання (створення) білка соєвого молока при нагріванні або фільтруванні. Згортання відбувається під дією коагулянту, як який використовуються нігарі (хлорид магнію), лимонна кислота або сульфат кальцію.

Соя містить фітогормони, надлишок яких може призвести до збоїв у роботі ендокринної системи. З цієї причини з обережністю варто вживати препарат вагітним. Переїдання тофу також може спричинити діарею. Добова норма сиру тофу для дорослої людини не повинна перевищувати 100 грамів.