Горілка подається в чарках Чарки наповнюються на дві третини, але якщо гість забажає, то можна і налити цілу Бажано подати блюдце з нарізаними часточками лимона Горілку зазвичай п'ють перед їжею

Пити горілку рекомендується залпом із п'ятдесятиграмових чарок. Після глибокого видиху на вдиху потрібно зробити ковток та глибоко видихнути. Ароматний хліб дає можливість "занюхати" те, що випито. Закушують горілку спочатку гарячими стравами та поступово переходять до холодних.

Одна чарка (50 мл) міцного 40 градусного напою (горілка, коньяк, віскі) еквівалентна 15 г чистого спирту. – 200 мл міцного 40 градусного напою (горілка, коньяк, віскі) еквівалентні 63 чистого спирту. – 500 мл міцного 40 градусного напою (горілка, коньяк, віскі) еквівалентні 157 г чистого спирту.

Зазвичай чисту горілку п'ють сильно охолодженим, практично крижаним. Для цього можна покласти пляшку в морозильник горілка не замерзає, лише досягає оптимальної температури. При цьому всі неприємні, різкі смаки зникнуть і гіркота алкоголю пом'якшиться.