Рис для суші – 200 г Вода – 300 г Рисовий оцет – 2 ст. л.

Співвідношення, що рекомендується: на 500 грам рису 2 столові ложки рисового оцту і 1 чайна ложка солі та цукру. Оцет необхідно підігріти (не доводячи до кипіння), після чого в ньому розчиняють сіль і цукор, ретельно заважають отриманий розчин і трохи охолоджують.

На цей обсяг необхідно: 25 рисового та 25 білого винного оцтуможна використовувати тільки рисовий; 25 грам цукру; Половину чайної ложки солі можна взяти морську.

Рецепт приготування заправки дуже простий: змішати рисовий оцет, сіль і цукор і поставити на вогонь. Не потрібно доводити суміш до кипіння, достатньо нагріти її, щоб цукор та сіль розчинилися. Як тільки всі сухі компоненти розчиняться, і ваша заправка стане прозорою, можна вимикати вогонь.