Перший крок для сушіння – це відібрати зрілі плоди. Потім всі відібрані плоди в шкаралупі розкласти на деко і поставити в попередньо розігріту духовку. Прогрітою вона повинна бути до 90 ° С, а горіхи сушитися приблизно 2-2,5 години в залежності від розміру.
Як сушити горіхи в духовці Нагріти духовку до 45 ° і поставити в неї горіхи на 3:00. Дверцята духової шафи повинні бути злегка відкриті для доступу свіжого повітря. Через 3 години температуру підвищити до 70°С та тримати горіхи в духовці ще близько півгодини.
Очищені волоські горіхи теж можна сушити в духовціале тоді вам потрібно:
- розігріти духовку до 50 ° С;
- розкласти очищені горіхи на лист;
- поставити його в духовку, не закриваючи дверцята;
- сушити горіхи 20-40 хвилин, періодично їх помішуючи.
12 Nov 2022
Сушиться грецький горіх на спеціальному сушильному майданчику (вона може бути розташована як на сонці, так і в тіні). Вибравши цей спосіб сушіння, слід знати, що за найнесприятливіших умов процес цей тривалий і займає від 5 до 12 днів (тривалість його залежить від погодних умов).