Банки повинні остигати поступово. Це важливо для того, щоб вміст не запліснів і не почав бродити. Перевернуті банки оберніть ковдрою і залиште при кімнатній температурі 1-2 дні.

Багато в чому це робиться для того, щоб перевірити герметичність закрутки. Як пояснив харчовий хімік-технолог Віктор Кирилов, при звичайному положенні банки не можна бути впевненим у тому, чи щільно прилягає кришка.

Причин тому кілька: погано простирилізована тара, немиті овочі, прянощі. У зв'язку з цим надзвичайно важливо приділяти гігієні пильну увагу, пише «Ранок. ру». Щоб банки з огірками не вибухалиїх потрібно не тільки ретельно промити.

Що можна зробити з огірками, які вибухнули Огірки промити під проточною водою низької температури та залишити в чистій холодній воді приблизно на п'ятнадцять-двадцять хвилин. Розсіл двічі перекип'ятити або зварити свіжий. Закрити огірки в оновленому розсолі по другому колу та закатати банки.