На 1 кг цукру вам знадобиться 4-5 л. теплої води і 100 г пресованих дріжджів (сухих дріжджів у 5 разів менше, приблизно 20 г). Цукор потрібно добре розчинити в теплій воді, не розчинений цукор заляже на дно, і не братиме участі у бродінні.

Ось найпростіший і перевірений рецепт на 30 літрів готовою браги: 20 л підготовленою (очищеною) води, 6 кг цукру та 100 гр спиртових дріжджів. Налийте теплу воду в ємність для бродіння і розчиніть у ній цукор. У теплій воді цукор розчиниться швидше.

Спочатку вираховуємо пропорції. В середньому 1 кг цукру дасть 1 л 100 мл самогону міцністю 40 градусів. Але може вийти і менше з різних причин: якісні характеристики сировини, температура, метод перегонки впливають.

Щоб поставити брагу, потрібно у правильних пропорціях змішати компоненти: 1 кг цукру4 л води, 100 г спиртових дріжджів