Стандартне співвідношення дріжджів різних видів: свіжих дріжджів на сухі 3:1 (30 г свіжих = 10 г сухих) активних дріжджів на моментальні (інстантні): моментальних потрібно на 25% менше. Т. е.
Здобне тісто 1 літр рідких продуктів = до 200 г пресованих дріжджів.
Відповідність сухих та свіжих дріжджів, таблиця перекладу та відповідності
Сухі дріжджі (Ч.Л.) | 1 | 4 |
---|---|---|
Сухі дріжджі (Гр.) | 3 | 12 |
Свіжі дріжджі (Гр.) | 9 | 36 |
Співвідношення сухих та свіжих дріжджів
Сухі дріжджі (Ч.Л.) | Свіжі дріжджі (г) |
---|---|
3,5 | 35 |
4 | 40 |
4,5 | 45 |
5 | 50 |