Потім промитий рис приблизно за 2 години до початку приготування плову замочують у досить гарячій (приблизно 80°С) і трохи підсоленій воді. Поки рис приймає водні процедури, можна підготувати решту компонентів плову.

4 годин Треба замочувати, але правильно Рис для плову треба замочити без попереднього ретельного промивання. Витримують крупу у воді від 1,5 до 4 годин. При цьому воду потрібно добре посолити. Секрет у тому, що вода для замочування має бути неодмінно гарячою, близько 60 градусів.

Девзіра, в відмінність від звичайного рису, в будь-якій страві збільшується в 7 разів, тому вбирає набагато більше жиру, води, а головне, спецій, тому він стає дуже смачним, увібравши в себе аромати і смакові відтінки всіх інших продуктів.

Висновок перший, що лежить на поверхні – слід замочувати Мал за температури води 60С. Другий – у окропі краще не замочувати. Але при цьому я маю сказати, що якщо замочувати Мал в холодній воді, але більш тривалий час, результат буде майже таким же хорошим, як при замочуванні в гарячій воді.