Первинне бродіння пива відбувається у баку чи ферментері. Саме на цьому етапі цукор переробляється у спирт та вуглекислий газ. Етап вважається завершеним вже через 3 дні активного бродіння.Sep 5, 2019

8 днів Залишіть пиво бродити на 5-8 днів, і протягом цього часу не відкривайте кришку, тому що бактерії, що знаходяться в повітрі, можуть зашкодити якості вашого пива. Приблизно через 24 години через гідрозатвор почнуть виділятися бульбашки вуглекислого газу.

Дріжджі розмножуються та утворюють на поверхні піну, яку ви можете зняти через 24–36 годин після початку бродіння. У піні разом із дріжджами знаходяться смоли та олії, а також побічні продукти. бродіння, які можуть залишити небажаний смак.

Час бродіння пива в домашніх умовах становить 7-14 днів, після чого його перекачують методом сифонування з осаду в стерильні пляшки та кегі.