Якщо солили рибу шматочками для отримання малосольного продукту достатньо двох-трьох годин, для слабосоленої риби 5-6 годин. Тушки повністю засолюються протягом як мінімум двох днів, якщо витримати довше. риба буде більше солоною.Feb 27, 2020

Якщо ви не хочете, щоб риба виявилася прісною, то посолити рибу перед жаркою треба правильно. Засипте рибу сіллю (більше – не менше) і залиште на півгодини. Якщо хочете натирати спеціями, то зробіть це тоді.

Процес посолу займає щонайменше 12 годин, але найкращий результат буде за добу. Якщо тримати рибу під сіллю найдовше, швидше за все, вона вийде пересоленою. Сіль, До речі, краще використовувати велику: дрібна куховарка швидше годиться на столі, щоб довести до смаку вже готову страву.

Дрібна риба готова до використання через 2-3 дні, середня – через 5-10, потрошена велика – через 3-6, велика пластована – через 7-10 днів. Як на практиці дізнатися просолилася чи риба? Критерієм готовності вважатимуться " дублювання " риби – вона стає твердою та погано згинається.