У середньому будь-яке фруктове (виноградне, вишневе, яблучне, сливове) вино бродить 20-45 днів, іноді потрібно до 65 днів.Mar 4, 2017

Бродильні дії зазвичай починаються через 7-12 год. З цього моменту починається перша стадія, яку називають бурхливим бродінням, яке триває 4-8 днів, супроводжуючись вируванням і шипінням газу, що виходить. Якщо вільного місця в тарі менше 1/3, піна здатна забити гідрозатвор.

Процес бурхливого бродіння відбувається від 1 до 2 тижнів, після чого починається «тихе зброджування», яке триває від 3 тижнів до 60 діб. Після того як бродіння завершено, вино можна дегустувати.

Як довго потрібно витримувати вино?

  1. Оксамитові, щільні червоні вина: я б сказав, що їх слід витримувати щонайменше рік, навіть два, перед тим як розлити по пляшках. …
  2. Легкі червоні вина: одного року цілком достатньо, але загалом можна обмежитися і шістьма місяцями