Склад редиски: жири – 0,10 г, білки – 0,68 г, вуглеводи – 3,40 г, вода – 95,27 г, зола – 0,55 г.

Скільки калорій в одній редиску? Вага одного коренеплоду середніх розмірів становить близько 20 г, яке енергетична цінність вбирається у 4 ккал.

Редиска — криниця корисних речовин. У ньому міститься багато вітаміну С, вітаміни групи В, вітамін РР, а також калій, магній, залізо, фосфор та інші корисні речовини. У редиску міститься клітковина, необхідна хорошого травлення.

Редиска містить корисні до роботи серця флавоноїди — фітокомпоненти, які знижують ризик кардіологічних порушень. Вітамін PP, калій та магній зміцнюють судини та нормалізують артеріальний тиск, допомагають боротися з гіпертонією.