Калорійність вареного буряка становить 49 ккал на 100 г. У цій порції продукту міститься майже 2 г білків і близько 11 г вуглеводів.
Буряк знижує тиск Цей овоч благотворно впливає на наші судини, серце та нервову систему. Буряк містить корисні нітрати, що перетворюються всередині артерій на оксид азоту, який розширює судини, допомагає покращити кровообіг і знизити тиск.
Буряк – один із найдоступніших овочів, вживання яких приносить велику користь організму. Завдяки поживності та водночас низької калорійності буряк рекомендована для схуднення. Головне для гарантованого досягнення успіху – знати, як правильно готувати та вживати коренеплід.
Незважаючи на те, що найчастіше її піддають кулінарній обробці: варінню, смаженню, гасінню та запіканню – вона цілком придатна для вживання в сирому вигляді. Варто зазначити, що при термічному впливі овоч втрачає частину поживних речовин, саме тому сирий буряк набагато кориснішеніж приготовлена.