Жовток яйця – постачальник 12 вітамінів, у тому числі вітамінів групи В, Д, Е, РР та ін.23-Apr-2019

Яєчний білок справді менш калорійний, ніж жовток, оскільки більш ніж 80% складається з води. Але вітамінів у його складі також значно менше. Тому якщо ваша мета – скинути вагу, то варто віддати перевагу білку, на деякий час виключивши жовток.

Склад яєчного жовтка У складі жовтка 50-54 % води, 16-17 % білків, 30-32 % жирів та ліпоїдів, 1 % вуглеводів та мінеральних речовин. Жовток 50-грамового курячого яйця важить близько 17 грамів та містить приблизно: 2,7 г білків, 139 мг холестерину, 0,61 г вуглеводів та 4,51 г жирів (за даними USDA).

ЯЙЦЯ КУРИНІ, ЗВАРЕНІ ВКРУТУ

Вітамін А – 520 IUКалій – 126 мг
Вітамін В1 – 0,066 мгКальцій – 50 мг
Вітамін В2 – 0,513 мгЗалізо – 1,19 мг
Вітамін PP – 0,064 мгНатрій – 124 мг
Вітамін В5 – 1,398 мгМагній – 10 мг