Перші три дні яловичина зневоднюється, потім шматок обмазується пастою зі спецій і вивішується на протяг. в'ялення. Готуватимемо приблизно 4 тижні, тобто близько місяця (взимку можна прискорити процес до 1 тижня, якщо сушити у квартирних умовах біля кватирки).

Закриваємо плівкою, прибираємо в холодильник на 3 доби. Після доби перебування у холодильнику з м'яса виступить багато рідини, її треба злити та досипати знову сухою солі. Через три дні м'ясо вимити від солі, підсушити, загорнути у тканину та повісити у сухому місці на 7 днів.

Готову замариновану яловичину треба тепер висушити, підвісивши в холодильнику або на балконі, після чого бастурма буде готова. 2-3 дні для сушіння зазвичай достатньо.