Зазвичай додають ваніліну на кінчику ножа на 500 г борошна або 500 мл рідини. Я волію користуватися ванільним цукром, його додаю 8г (1 пакетик) на 500 г борошна або 500 мл рідини. Але найкраще аромат у натуральної ванілі. На 500 г борошна вистачить половини стручка.

Залежно від якості кристалічного ваніліну, на 1 кг готового тесту може знадобитися від 1 до 10г.

Його сміливо можна додавати в більших кількостях, зазвичай використовують 1-2 чайні ложки, хоча тут варто орієнтуватися на свій смак. Так що ж таке ванільний цукор? Це просто: "ванілін" – це ароматична речовина, а "ванільний цукор" – це цукор з додаванням ваніліну.

Ванілін слід додавати у такій кількості, як зазначено в рецепті, але якщо ви готуєте свою страву, то рекомендується додавати ванілін у пропорції: 1 грам ваніліну для ароматизації 1 кілограма тіста. При додаванні ваніліну більше зазначеної кількості готове блюдо може мати гіркий смак.