Загальний час приготування: морква – 25-30 хвилин, картопля – 20-25 хвилин після закипання води. Кип'ятіть рідину під закритою кришкою, щоб заощадити час. Буряк вариться від 40 хвилин до 2 годин, залежно від розміру. Якщо варити овочі одразу в гарячій воді, вони зваряться швидше, але нерівномірно.

Що стосується буряків, то досвідчені господині все ж рекомендують відварювати його окремо. Насамперед це пов'язано з тим, що для коренеплоду потрібно більше часу. Крім того, велика ймовірність, що буряк пофарбує морква та картопля, вплине на їх смак.

Зазвичай її томлять 20-30 хвилин. Перевіряйте готовність зубочисткою, як і у випадку з картоплею. Коли морква буде готова, злийте гарячу воду. Охолоджувати коренеплід краще в холодній воді: так він збереже свою пружність і буде легше чиститись.

Молода буряк вариться у каструлі приблизно за 40 хвилин. При цьому велика буряк може варитися і 120 хвилин (особливо якщо торішня), а дрібна – буквально 20-30 хвилин, якщо в каструлі не дуже багато коренеплодів.