Викласти долму у тару. Зверху покласти часточки лимона та залити водою. Поставити на повільний вогонь та варити 40-50 хвилин.
Закрити кришкою і поставити на середній вогонь. Коли вода закипить, зменшити вогонь до низького і варити близько години, доки рис не звариться. 4Подавати готову долму з соусом з мацоні з товченим часником.
Перед приготуванням долму розморожувати не потрібно. Викладаємо їх у каструльку, щільно притискаючи один до одного. Потім накриваємо тарілкою та заливаємо кип'яченою водою. Не пропускайте цей крок, інакше листя розкриється і доведеться їсти листя окремо, а начинку окремо:).
Виноградні листя бажано щоб були свіжі, молоді, але можна мариновані, якщо листя свіжі треба промити і покласти в гарячу воду на 1-2 хв. щоб вони стали м'якими і добре загорталися при формуванні долми, якщо листя мариновані покласти в теплу воду на 10-15 хв.