Для варено-морожених знадобиться на 10-15 хвилин менше. Визначити, що підсиновики зварилися, нескладно: вони опустяться на дно каструлі, а бульйон стане прозорим. Якщо рекомендований час гриби залишаються на поверхні, продовжуйте готувати ще 3-5 хвилин або довше.

Великі гриби поріжте на шматочки, перегляньте на предмет шкідників і відваріть їх у підсоленій воді 10-15 хвилин. До повної готовності підсиновики відварюють близько 40 хвилин, але для заморозки це зайве. Киплячі гриби слід іноді помішувати шумівкою і періодично знімати брудну піну.

У сирому вигляді найкраще заморожувати подосиновики, підберезники та білі гриби. Перед заморожуванням гриби необхідно розподілити тонким шаром по підносу, а морозилку слід увімкнути на максимум, щоб гриби заморозилися дуже швидко.