Час варіння кальмарів до готовності становить від 1,5 до 2,5-3 хвилини, залежно від способу їх приготування. Перший варіант варіння кальмарів – Заливаємо холодну воду в каструлю, кладемо в неї очищені кальмари та ставимо на вогонь середньої потужності. У нагріту воду можна додати трохи солі (за бажанням).
Якщо ви хочете зробити це, візьміть велику каструлю, налийте в неї води, підсоліть та поставте на вогонь. Коли вода почне кипіти, покладіть у каструлю кальмари, дочекайтеся повторного закипання і зніміть каструлю з плити. Залишіть постояти кальмари окропі під кришкою в каструлі 15 хвилин.
Як тільки тушки почнуть надуватися, 5-6 секунд, вийняти їх шумівкою. «Вушка» відварити в окропі 2-3 секунди. Кальмари остудити. Відварені кальмари готові.