Залежно від способу гречана локшина, або соба, готується від 1 до 7 хвилин. Головне – не переварити її, інакше вона розповзеться. Соба повинна бути аль денте, тобто трохи недовареною.Jul 31, 2020

Як і скільки варити собу, використовуючи каструлю: Наллємо воду (на 150 г локшини – 1,5 л), доведемо до кипіння. Висипаємо суху локшину, проваримо протягом 4-5 хвилин, періодично помішуючи. Відкинемо готову Собу на сито або друшляк і добре промиємо холодною водою.

Вариться вона дуже швидко, 3-4 хвилини і готова.

В середньому локшина вариться 4-5 хвилин. Якщо вона дуже вузька, може вистачити і 3 хвилини, а ширшій і товстішій, можливо, знадобиться 6-7. Орієнтуйтесь на стан макаронних виробів: готова локшина розвариться і буде м'якою. Якщо локшина покупна, краще слідувати інструкції на упаковці.