Маш вариться 30-40 хвилин. Орієнтуйтеся на стан насіння. Дістаньте кілька бобів, трохи остудіть і спробуйте на смак чи роздавіть вони повинні бути м'якими. Якщо переварити їх, вони розповзуться.27 May 2020

30 хвилин Очищений маш перед варінням замочувати не треба – він вариться недовго, лише 20-30 хвилин.

Для цього маш потрібно замочити на 6 годин у воді кімнатної температури, потім злити воду та викласти вологий маш у тепле місце. Поки він не дасть паростків, його потрібно постійно зволожувати.

Маш можна, можливо є в оболонці або очищеним. Найчастіше його готують у вигляді каші чи супу. В Азії користується популярністю салат із паростків цього бобового. А головне — з бобів мунг роблять знамениту фунчозу.Харчова (поживна) цінність на 100 г:

  1. Білки – 23,5 г;
  2. Жири – 2 г;
  3. Вуглеводи – 46 г;
  4. Калорійність – 300 ккал.