Скільки варити рибу
- Мінтай та Скумбрія варяться від 5 до 10 хвилин після закипання води
- Мойва та Зубатка варяться протягом 10 або 12 хвилин
- Форель, Горбуша та Судак готуються від 10 до 15 хвилин
- Оселедець, Тріску, Камбалу та Стерлядь потрібно варити приблизно 15-20 хвилин
- Щуку варять 20-25 хвилин після закипання води
Рибу не можна варити при сильному кипінні; на початку закипання посуд з рибою відсувають на край плити або зменшують нагрівання з таким розрахунком, щоб рідина не кипіла, а знаходилася в легкому русі, характерному для початку кипіння. Час варіння шматка риби вагою 150-200 г становить у середньому 12-15 хв.
у каструлі – за 30 хвилин; у мультиварці – за 25-30 хвилин; у пароварці – за 40 хвилин.