Якщо свіжі овочі варяться не для бульйону, їх слід занурювати в киплячу воду, а не в каструлю з холодною водою, але сухі овочі завжди треба класти в холодну воду і потім нагріти останню до кип'ятіння, продовжуючи кип'ятити доти, доки овочі не розм'якшуться цілком.

Цвітну та білокачанну капусту потрібно варити 15 хвилин, нарізана картопля – 15-25 хвилин, морква – 25 хвилин, стручки квасолі – 10 хвилин, буряк – більше години. Зелені овочі необхідно закладати у воду під час кипіння, щоб вони не втратили свій колір.

Як варити моркву у каструлі Викладіть морква у каструлю і повністю залийте холодною водою. Якщо додати гарячу, овоч звариться швидше, але нерівномірно. Закрийте кришкою каструлю і доведіть воду до кипіння на сильному вогні. Потім зменште його і варіть морква 25-40 хвилин в залежності від розміру.