Відміряйте січку і воду однією і тією ж склянкою. Додайте неповну (без верху) чайну ложку солі. Відразу ж додайте вершкове масло. Поставте каструлю на середній вогонь і варіть без кришки приблизно 10 хвилин після закипання.
Як варити пшеничну кашу на плиті Всипте крупу в каструлю і залийте холодною водою або молоком. Якщо готуєте кашу на суміші, то спочатку влийте воду – молоко знадобиться пізніше. Помішуючи, доведіть рідину до кипіння. Зменшіть вогонь до слабкого та варіть 20–30 хвилин до загусання.
Пропорції води до пшеничні крупи такі: 1:2 щоб отримати розсипчасту кашу; 1:3 щоб зварити в'язку кашу; 1:4 щоб приготувати рідку кашу, співвідношення води до крупі можна ще трохи збільшити, також хочемо помітити, що рідка пшоняна каша буде смачнішою, якщо половину води замінити на молоко.