Спосіб приготування: пакетик з пастою помістити в підсолену воду, що кипить, так, щоб вона повністю покривала пакетик. Варити на помірному вогні 12 хвилин періодично помішуючи. За допомогою вилки вийняти пакетик, зачепивши його за петлю, і дати стекти воді. Надірвати пакетик і викласти пасту на блюдо.

Птитім насипається в друшляк з невеликими отворами або спеціальну підкладку для мультиварки. Готувати над каструлею або мультиваркою із закритою кришкою. Готовність близько 25 хвилин.

Важливе відмінність від інших макаронних виробів – птитім піддається обсмажуванні у спеціальній печі, що надає крупі особливого кольору, смакових якостей і структури. Птитім випускається у формі рисових зерен, а також кульок, зірочок, черепашок та багато іншого.

Приготування їжі з використанням птитіма є досить простим. Його відварюють до готовності в окропі, потім відкидають на друшляк. Завдяки щільній консистенції продукт залишається розсипчастим, не злипається, не втрачає форму.