Вводити рибу в харчування дитини рекомендується лише після 8-9 місяців. Як перша рибка зазвичай вибирають білі сорти морської риби (хек, тріска і т. д.), пропонуючи її у вигляді пюре. Рибу шматочками (відварена та парова) та рибні котлетки можна, можливо давати дітям тільки після 12-18 місяців.

Скільки варити рибу

  1. Мінтай та Скумбрія варяться від 5 до 10 хвилин після закипання води
  2. Мойва та Зубатка варяться протягом 10 або 12 хвилин
  3. Форель, Горбуша та Судак готуються від 10 до 15 хвилин
  4. Оселедець, Тріску, Камбалу та Стерлядь потрібно варити приблизно 15-20 хвилин
  5. Щуку варять 20-25 хвилин після закипання води

У перші місяці життя дитина повинна пробувати лише нежирні сорти риби (не більше 4% жиру), так як вони швидше і легше перетравлюються. Це можуть бути: хек, камбала, тріска. Рибу середньої жирності (наприклад, сом або морський окунь) залиште до півтора року.