Вводити рибу в харчування дитини рекомендується лише після 8-9 місяців. Як перша рибка зазвичай вибирають білі сорти морської риби (хек, тріска і т. д.), пропонуючи її у вигляді пюре. Рибу шматочками (відварена та парова) та рибні котлетки можна, можливо давати дітям тільки після 12-18 місяців.
Скільки варити рибу
- Мінтай та Скумбрія варяться від 5 до 10 хвилин після закипання води
- Мойва та Зубатка варяться протягом 10 або 12 хвилин
- Форель, Горбуша та Судак готуються від 10 до 15 хвилин
- Оселедець, Тріску, Камбалу та Стерлядь потрібно варити приблизно 15-20 хвилин
- Щуку варять 20-25 хвилин після закипання води
У перші місяці життя дитина повинна пробувати лише нежирні сорти риби (не більше 4% жиру), так як вони швидше і легше перетравлюються. Це можуть бути: хек, камбала, тріска. Рибу середньої жирності (наприклад, сом або морський окунь) залиште до півтора року.