Час приготування: 15 хвилин. Пропорції: 1 склянка рису – 2 склянки води. Виберіть відповідний обсяг посуду з розрахунку того, що Мал збільшиться втричі. Засипте Мал у каструлю, залийте холодною водою та поставте на максимальний вогонь.

Білому сорту потрібно близько 20 хвилин, коричневому – 40. Через вказаний час зніміть кришку та нахиліть сковороду. Якщо з'явилася рідина – Мал ще не зварений, крупі необхідно «дійти». Можна вимкнути вогонь і накрити посуд кришкою, а поверх рушником.

Це можна зробити, якщо ви хочете скоротити час варіння. Однак тримати Мал у воді доведеться 30-60 хвилин. Якщо ви замочили Мал на годину і він увібрав усю воду, варити його потрібно лише 5 хвилин.