солі для очищених ракоподібних, 2 – для нечищених), додати приправи та трави. Добре відтіняють смак продукту часник, лавровий лист, імбир, гвоздика, перець, кріп, лимонний сік. Покласти морепродукти у киплячу воду. Варити від 5 до 12 хвилин до повної готовності.
Після того, як вода закипить, опустіть у неї креветки. Коли вода закипить знову, а панцирі креветок стануть яскраво-рожевими та почнуть спливати, вимикайте плиту. Невеликі креветки варто варити трохи більше 2 хвилин. Великі (королівські та тигрові) варяться від 3 до 7 хвилин в залежності від розміру.
Маленьким креветкам вистачає хвилини, середнім 1-2, а великим потрібно 2-3, залежно від розміру. При цьому час варіння зазвичай вважають не з моменту закипання води, а з моменту вкидання. креветок.
Дочекатися закипання. Варити креветки при середньому кипінні трохи більше 5 хвилин. У мене креветки варено-морожені, тобто перед заморожуванням їх відварили. Якщо використовуються креветки свіжозаморожені, тобто необроблені, то для них час варіння збільшиться до 7 хвилин.