Одне з найголовніших правил приготування ікорного тузлука – його потрібно кип'ятити не менше 15 хвилин. Навіть якщо у Вас є торішній тузлук, його обов'язково треба переварити. Сіль на тузлук купується найкраща, дрібна, біла. Головне, вона має бути без сторонніх запахів.

Тузлук потрібно остудити до кімнатної температури, відстояти та злити чистий. В отриманий розчин потрібно помістити ікру і залишити її на 5-7 хвилин.

На літр води три столові ложки солі, тузлук варити три хвилини, охолодити тузлук, ікру в тузлуці тримати десять хвилин, потім на стек дві години. Готовий продукт для тривалого зберігання тримати у морозилці. Солі додавав доки не перестала розчинятися.

Приготувати тузлук – Соляний розчин. Робиться він дуже просто – у чисту кип'ячену воду, остуджену до кімнатної температури, додати сіль. Важливо досягти високої концентрації готового розчину, щоб він був дуже солоним.