Чим довше варитиметься кава, тим щільніше буде текстура. Для невеликої турки на 100-150 мл рекомендую 2-4 хвилини, для 150-300 мл – 4-7 хвилин, але це вже справа смаку. Як тільки ви побачите, що кава піднявся, приберіть турку з вогню.
Відразу після того, як пінка піднялася майже до краю джезви, знімайте з плити. Коли ваш кава готова, перелийте його в чашку і зачекайте трохи -1,5 хв, щоб кава став комфортною температурою для вживання.
Щоб дізнатися про дозування, потрібно виміряти скільки води поміщається в турку до початку звуження шийки. Наприклад, якщо заявлений обсяг вашої турки становить 200 мл, то ми рекомендуємо використовувати 150 мл води. Співвідношення кава і води в турці 1:10, тобто на 150 мл води вам потрібно взяти 15 г кава.