Об'єм рідини залежить від того, яку консистенцію ви хочете отримати: для рідкої вівсянки на 1 частину крупи або пластівців візьміть 3–3,5 частини рідини; для напівв'язкою – пропорція 1: 2,5; для в'язкої – 1: 2.

Вівсянка – смачно та швидко Все залежить виключно від способу обробки пластівців. Якщо ви любите великі, то 15 хвилин; Середні всього 5 хвилин; Дрібний помел достатньо варити 1 хвилину або залити гарячою рідиною та дати настоятися.

Вівсянка на воді Довести воду до кипіння, закинути пластівці та акуратно помішувати віночком. Таким чином маса швидше перемішуватиметься до однорідної ідеальної консистенції. У процесі приготування додати сіль чи цукор до смаку.