Час варіння залежить від способу, який ви оберете, і становитиме від 20 хвилин до 2 годин. Найшвидше легеня приготується в скороварці, а при використанні звичайної каструлі або мультиварки чекати доведеться довше. Щоб прискорити процес, можна нарізати субпродукт середніми шматочками, занадто дрібнити не варто.

Зазвичай серце варять, запікають, смажать. Перш ніж відварити яловиче серце, його замочують у воді на дві чи три години, після чого варять. Щоб прибрати з бульйону повністю всю піну та усунути досить специфічний аромат субпродукту, бажано після першого закипання злити воду, а також промити серце та каструлю.

Соліть до смаку в самому кінці приготування. Коли серце звариться, залиште його остигати в бульйоні.

Щоб легеня не спливало під час приготування, в каструлю можна покласти кришку меншого діаметра ручкою донизу, а зверху притиснути невеликим вантажем. Ціле або розрізане навпіл легке приготується приблизно за 1,5-2 години, а нарізане шматочками за годину.