1Використовуючи шумівку, яйця кімнатної температури обережно опустити в солону киплячу воду. 2Варити рівно 4 хвилини, уникаючи бурхливого кипіння. 3Одразу після закінчення варіння опустити яйця у холодну воду.

2,5 хвилини 6. За тим засікаємо час: для яйця категорії З 1 це приблизно 2,5 хвилини, для великого яйця час може збільшитись до 4х хвилин. 7. Тепер шумівкою виймаємо яйце, Перекладаємо в піалу з холодною водою, щоб змити залишки оцту і зупинити процес приготування.

Як зварити яйця некруто Якщо покласти яйця в холодну воду, то потрібно дочекатися закипання, зменшити вогонь і варити протягом 2 хвилин (і жовток, і білок залишаться рідкими) або 3 хвилини (жовток буде рідким, а білок – майже твердим).