Варять суцвіття не довше 10 хвилин: кольорова капуста не повинна перетворитися на кашу. Потім суцвіття подрібнюють блендером із невеликою кількістю бульйону або молока. Можна приготувати овоч і в пароварці, це корисніше, оскільки в цьому випадку кольорова капуста зберігає максимум мікроелементів та вітамінів.

Викладіть суцвіття капусти у киплячу воду. За бажання рідину можна посолити до смаку. Варіть капусту на середньому вогні 10-15 хвилин. Чим довше вона варитиметься, тим м'якше стане.

Якщо ви плануєте використовувати її для приготування салату з капусти, голубців або чогось подібного, то дайте листам або порізаним частинам розморозитись у холодильнику. В іншому випадку, просто киньте заморожену капусту прямо в супи або інші страви, які вимагають термічної обробки.