Вариться буряк у середньому 30-40 хвилин. Перевірити готовність можна проткнувши овоч вилкою – готова буряк м'яка у центрі. 4. Зливаємо воду, готову буряк чистимо гарячою – під струменем холодної води, або перед очищенням поміщаємо в каструльку з холодною водою на 10 хвилин.

60 хвилин Скільки варити буряки у каструлі? Середній буряк вариться в каструлі до готовності близько 60 хвилин від початку кипіння (старий, минулого врожаю). Варити слід за слабкого нагрівання. Молодий буряк вариться у каструлі приблизно за 40 хвилин.

Щоб буряк зварився швидше, потрібно протримати її на плиті трохи більше години, а після злити киплячу воду і відразу залити буряк холодною водою, з-під крана. Через десять хвилин воду можна зливати.